Subota, 18 rujna, 2021

Inzko u Srebrenici: Želio sam vidjeti stanje u Potočarima pred 11. juli

Nemojte propustiti

Obilježavanje 11. jula u Srebrenici treba da prođe dostojanstveno i svi treba da poštuju instrukcije organizatora, rekao je danas u Potočarima Valentin Inzko, visoki predtsvnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inzko je posjetio Memorijalni centar u Potočarima gdje je položio cvijeće i odao počast svim žrtvama genocida. Sastao se i sa majkama žrtava, kako je kazao, kako bi saznao kako se one osjećaju pred obilježavanje 20. godišnjice genocida.

On je poručio da zbog bezbjednosti i žrtava koje će biti ukopane u subotu ne smije biti incidenata.

“Želio sam da sam sebi stvorim sliku kako je u Potočarima pred 11.juli. Htio sam da vidim kako teku pripreme i kakva je situacija na terenu pet dana pred ukop. Svi treba da prate i poštuju instrukcije organizatora i taj dan treba da bude obilježen dostojanstveno”, rekao je Inzko.

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu sastaće se i sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem. Na sastanku će pored plana obilježavanja 20. godišnjice genocida, biti upoznat i sa trenutnom političkom situacijom u Srebrenici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novi sukob u manjem bh. entitetu: Željka Cvijanović osula paljbu po Stanivukoviću, nije dugo čekala na odgovor

"Govoreći o meni na ovaj način, govori uglavnom o sebi, ali i vrijeđa izbor više od 50.000 Banjalučana", poručio...

Možda vas zanima i ovo