Utorak, 6 prosinca, 2022

Inzko užasnut stanjem u Sarajevu: Ministre Bubica, visoki predstavnik ne treba da rješava krizu u sarajevskom saobraćaju!

Nemojte propustiti

Visoki predstavnik Valentin Inzko kratko je razgovarao sa kantonalnim ministrom saobraćaja Jusufom Bubicom preko posrednika

To match interview BOSNIA-RECONCILIATION/Međutim, intervencija visokog predstavnika nije bila potrebna i on nije kontaktirao vlasti grada Beča jer su osigurani autobusi iz svih krajeva BiH i regije koji se već nalaze na ulicama grada, izjavila je Feni portparolka OHR-a Ljiljana Radetić povodom molbe ministra saobraćaja u Vladi KS Jusufa Bubice u kojoj je od Inzka direktno tražio donaciju od 50 autobusa iz Beča.

VEZANO: Bubica od Inzka traži da “obezbijedi” autobuse iz Beča

Visoki predstavnik je prije 15 godina imao ulogu u rješavanju problema u sarajevskom gradskom saobraćaju, tada u funkciji austrijskog ambasadora u BiH osigurao je osam tramvaja iz Beča.

Pri komentarisanju molbe visoki predstvanik nije krio svoje razočarenje gradskim saobraćajem u Sarajevu, naveli su iz OHR-a.

– Trebao bi biti u službi građana, međutim, u javnosti se vrlo često čuju priče o lošem menadžmentu koji je pod utjecajem interesnih lobija – kazao je Inzko, rekli su iz OHR- a.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo