Utorak, 5 prosinca, 2023

Inzko užasnut stanjem u Sarajevu: Ministre Bubica, visoki predstavnik ne treba da rješava krizu u sarajevskom saobraćaju!

Preporučeno

Visoki predstavnik Valentin Inzko kratko je razgovarao sa kantonalnim ministrom saobraćaja Jusufom Bubicom preko posrednika

To match interview BOSNIA-RECONCILIATION/Međutim, intervencija visokog predstavnika nije bila potrebna i on nije kontaktirao vlasti grada Beča jer su osigurani autobusi iz svih krajeva BiH i regije koji se već nalaze na ulicama grada, izjavila je Feni portparolka OHR-a Ljiljana Radetić povodom molbe ministra saobraćaja u Vladi KS Jusufa Bubice u kojoj je od Inzka direktno tražio donaciju od 50 autobusa iz Beča.

Upravo se čita:  Čengić najavio jednokratnu pomoć građanima do 1500 KM: Ovo su detalji

VEZANO: Bubica od Inzka traži da “obezbijedi” autobuse iz Beča

Visoki predstavnik je prije 15 godina imao ulogu u rješavanju problema u sarajevskom gradskom saobraćaju, tada u funkciji austrijskog ambasadora u BiH osigurao je osam tramvaja iz Beča.

Pri komentarisanju molbe visoki predstvanik nije krio svoje razočarenje gradskim saobraćajem u Sarajevu, naveli su iz OHR-a.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

– Trebao bi biti u službi građana, međutim, u javnosti se vrlo često čuju priče o lošem menadžmentu koji je pod utjecajem interesnih lobija – kazao je Inzko, rekli su iz OHR- a.

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo