Srijeda, 5 svibnja, 2021

Ipak nije govorila istinu? Istražitelji objasnili kako je ustvari Sunita Hindić-Bošnjaković zadobila prijelome na nogama

Nemojte propustiti

Iako je Hindić-Bošnjaković istražiteljima rekla da je skočila s trećeg sprata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

Suniti Hindić-Bošnjaković (21) određen je jednomjesečni pritvor jer postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije.

Potvrdio je to Avazu Marin Zadrić, sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Mostar, a nakon ročišta jutros održanog u toj pravosudnoj instituciji.

Iako se na ročištu njena odbrana, s poznatom mostarskom advokaticom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako je navedeno, osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudija Zadrić uvažio je prijedlog Tužilaštva HNK u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije.

Da je zadobila lomove kostiju oba stopala, utvrđeno je i jučer u mostarskoj bolnici, nakon što je to zatražilo Tužilaštvo HNK.

Iako je istražiteljima kazala da je skočila s trećeg sprata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerovatnije je skočila sa zida uz „Villu“, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi.

Podsjetimo, Hindić-Bošnjaković se sumnjiči za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kraj Mostara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo