Nedjelja, 17 listopada, 2021

Ipak se može kada se hoće: Predstavnici RS-a u Upravnom odboru UIO, uprkos bojkotu državnih institucija donosili odluke!

Nemojte propustiti

Ko zna, možda bi i drugi predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH bili koopretaivniji i prekinuli sa blokadama njihovog rada kada bi se i na sjednicma nalazile ovako atraktivne i financijski primamljive tačke dnevnog reda.

Predstavnici Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine, prema odluci donesenoj u Narodnoj Skupštini RS-a nakon donošenja “Inzkovog zakona” o zabrani negiranja genocida, ne sudjeluju, a kada su prisutni, tada bojkotiraju donošenju bilo kakvih odluka.

Takvo je pravilo, kojeg se pridržava Milorad Dodik u Predsjedništvu BiH, zastupnici stranaka iz RS-a u oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Ima li neko ko krši taj kano klisurina postojan i jedinstven političara iz RS-a?

Na prvi pogled reklo bi se da nema, izgleda da je jedinstvo ostvareno na svim nivoima, međutim, uz malo više pažnje vidjet će se da to baš i nije tako, da predstavnici RS-a u nekim državnim institucijama, ne samo što dolaze na sjednice, nego marljivo i odgovorno glasaju i doprinose donošenju odluka.

Snimak sjednice UO Uprave za Indirektno oporezivanje: Vjekoslav Bevanda predsjedava, Zora Vidović glasa

Primjer za to je sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) koja je početkom ove nedjelje održana video-linkom pod predsjedanjem predsjednika Upravnog odbora, Vjekoslava Bevende, ministra financija i trezora u Vijeću ministara BiH. U radu sjednice Upravnog odbora sudjelovali su svi njegovi članovi, pa i predstavnici Republike Srpske predvođeni Zorom Vidović, ministricom financija u Vladi RS-a. Kao što se može vidjeti na fotografijama sa sjednice, gospođa Vidović je učestvovala na njoj i to aktivno doprinosila u donošenju brojnih odluka, zaključaka, prijedloga.

Uz nekoliko drugih odluka bitnih za funkcioiniranje Uprave za indirektno oporezivanje, usvojena je i jedna za koju je ministrica financija RS-a sa najvećim entuzijazmom od svih sudionika glasala: riječ je, kako piše u saopćenju Ministarstva financija i Trezora BiH o odluci u “prvom privremenom poravnanju za 2021.godinu na osnovu kojeg Federacija Bosne i Hercegovine treba da uplati Republici Srpskoj 11.927.411.02 KM.”

Ko zna, možda bi i drugi predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH bili koopretaivniji i prekinuli sa blokadama njihovog rada kada bi se i na sjednicma nalazile ovako atraktivne i financijski primamljive tačke dnevnog reda – piše Slobodna Bosna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo