Četvrtak, 25 travnja, 2024

Iran upozorava: Ako Amerika pređe ‘crvenu liniju’ u Siriji, bit će ozbiljnih posljedica po Bijelu kuću

Preporučeno

Iranski zvaničnik je ovu izjavu dao reagujući na izjave zapadnih zvaničnika o mogućnosti vojne intervencije u Siriji, poslije tvrdnji sirijske opozicije da je režim u toj zemlji u napadu izvedenom u predgrađu Damaska u srijedu upotrijebio hemijsko oružje.

Iran upozorava SAD da ne prelaze “crvenu liniju” u Siriji.

Iran je danas upozorio SAD da ne prelaze “crvenu liniju” u Siriji, ističući da bi vojna intervencija Washingtona u toj zemlji imala “ozbiljne posljedice”, javila je iranska novinska agencija Fars.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

– Ako Sjedinjene Države pređu crvenu liniju, biće ozbiljnih posljedica po Bijelu kuću – rekao je zamjenik načelnika generalštaba iranskih oružanih snaga Masud Jazajeri.

americka-mornaricaIranski zvaničnik je ovu izjavu dao reagujući na izjave zapadnih zvaničnika o mogućnosti vojne intervencije u Siriji, poslije tvrdnji sirijske opozicije da je režim u toj zemlji u napadu izvedenom u predgrađu Damaska u srijedu upotrijebio hemijsko oružje, prenio je Reuters.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je prije godinu dana da bi upotreba hemijskog oružja u Siriji predstavljala prelazak “crvene linije” sa “ogromnim posljedicama”.

(Depo.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas