Petak, 24 ožujka, 2023

Iran upozorava: Ako Amerika pređe ‘crvenu liniju’ u Siriji, bit će ozbiljnih posljedica po Bijelu kuću

Nemojte propustiti

Iranski zvaničnik je ovu izjavu dao reagujući na izjave zapadnih zvaničnika o mogućnosti vojne intervencije u Siriji, poslije tvrdnji sirijske opozicije da je režim u toj zemlji u napadu izvedenom u predgrađu Damaska u srijedu upotrijebio hemijsko oružje.

Iran upozorava SAD da ne prelaze “crvenu liniju” u Siriji.

Iran je danas upozorio SAD da ne prelaze “crvenu liniju” u Siriji, ističući da bi vojna intervencija Washingtona u toj zemlji imala “ozbiljne posljedice”, javila je iranska novinska agencija Fars.

– Ako Sjedinjene Države pređu crvenu liniju, biće ozbiljnih posljedica po Bijelu kuću – rekao je zamjenik načelnika generalštaba iranskih oružanih snaga Masud Jazajeri.

americka-mornaricaIranski zvaničnik je ovu izjavu dao reagujući na izjave zapadnih zvaničnika o mogućnosti vojne intervencije u Siriji, poslije tvrdnji sirijske opozicije da je režim u toj zemlji u napadu izvedenom u predgrađu Damaska u srijedu upotrijebio hemijsko oružje, prenio je Reuters.

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je prije godinu dana da bi upotreba hemijskog oružja u Siriji predstavljala prelazak “crvene linije” sa “ogromnim posljedicama”.

(Depo.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo