Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Iranac i Rus među uhapšenim demonstratorima u Anakari

Nemojte propustiti

Državljanin Irana i državljanin Rusije nalaze se među 105 lica sinoć privedenih u turskoj prijestolnici Ankari, nakon što je policija intervenisala u cilju udaljavanja grupe demonstranata sa trga Kizilay, koji su održali protest podrške demonstrancijama u cilju zaustavljanja rekonstrukcijskih zahvata u parku Gezi u Istanbulu, javio je novinar agencije Anadolija.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kako je saopšteno iz Policijske uprave u Ankari, među privedenima su Rus i Iranac. Za sada nije poznat razlog učešća stranih državljana na demonstracijama u Turskoj, ali je protiv tih lica pokrenuta kriminalistička obrada.

S druge strane, komunalne ekipe očistile su istanbulski park Gezi, koji je 18 dana bio centralno mjesto okupljanja demonstranata, a počela je obnova zelene površine i sadnja novih stabala u jednom dijelu parka.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo