Subota, 4 veljače, 2023

Iranski naučnik tvrdi da je izumio vremensku mašinu koja predviđa budućnost

Nemojte propustiti

Iranski naučnik Ali Razeghi (27) tvrdi da je izumio vremensku mašinu koja korisniku omogućava da sa 98-postotnom sigurnošću predvidi budućnost.

130411082On kaže da njegov uređaj može dati detaljan uvid u to šta će se desiti u životu nekog pojedinca do osam godina u budućnosti, a sve na osnovu dodira.

Razeghi tvrdi da uređaj može koristiti i Vladi Irana, koja pomoću njega može predvidjeti vojne sukobe i fluktuacije kursa stranih valuta i cijena nafte. Uređaj je veličine laptopa i koristi složeni skup algoritama, a naučniku je za izum trebalo deset godina.

“Vlada koja može vidjeti šta će se dešavati u narednih pet godina će se moći pripremiti za izazove koji je mogu destabilizirati. Stoga očekujem da ovaj izum zaživi među državnicima, ali i pojedincima i da dođe do njegove masovne proizvodnje”, kazao je Razeghi za Iranski državnu agenciju Fars, prenosi Daily Mail.

Naučnik je naišao na veliki broj kritika svojih sunarodnjaka, koji ga optužuju da se pokušava igrati Boga.

“Ovaj projekt nije protiv naših vjerskih uvjerenja. Amerikanci troše milione dolara pokušavajući napraviti sličan izum, a ja sam uspio za djelić te svote”, rekao je Razeghi.

Iran još uvijek ne planira lansirati prototip vremenske mašine jer se plaši da bi Kinezi mogli ukrasti ideju i početi masovnu proizvodnju.
(Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo