Srijeda, 6 srpnja, 2022

Irma Baralija zakuhala unutar koalicije, Kojović se izvinjavao u ime Naše stranke

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke i nesuđena gradonačelnica Mostara, izazvala je pravu pometnju svojim komentarima o gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, pa je na kraju morao reagovati i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i otvoreno se izvinuti SDP-u.

Baralija je na društvenim mrežama pisala, po ocjeni mnogih, neumjesne komentare o posjeti Benjamine Karić gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću te je povukla paralelu sa posjetom gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću.

Objava Irme Baralije

Zajednička fotografija Karić i Stanivukovića potpredsjednicu Naše stranke podsjeća na “sliku s vjenčanja”. A ona na kojoj je s Kordićem na “nakon dvoje djece”.

Reagirali su stranačke kolege Benjamine Karić, pa je tako zastupnik Saša Magazinović podsjetio Baraliju da ona nije postala gradonačelnica, ali da jeste, Benjamina Karić bi reagirala na ovakve prozivke.

Tu je i Vojin Mijatović iz rukovodstva SDP-a koji je i ranije imao slične rasprave sa članovima Naše stranke.

Sve ove žustre reakcije primorale su na kraju i Baraliju da se oglasi i izvuče iz “neugodne situacije”. Najbolji način za to je, kao i obično, tvditi da je sve bila “šala”, što je Baralija i učinila.

Da se cijela stvar potpuno izgladi u koaliciji u kojoj se dinamika odnosa jedino i osjeti kada pojedini zvaničnici izreknu neumjesne komentare, pobrinuo se predsjednik Naše strane Predrag Kojović, prozvan od potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića. Lider Naše stranke se putem Twittera izvinuo SDP-u.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bh. influenserica ogorčena: Ljudi nam ne lajkaju plaćene objave, boje se da ćemo se obogatiti, a oni godinama tapkaju u mjestu

"Na mom profilu nema inscenirane podrške. Nema naštimanih komentara i nema lažnih komplimenata", piše Zerina Atraktivna voditeljica i influencerica, Zeničanka...

Možda vas zanima i ovo