Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Isidora Bjelica: Ni pušenje ni alkohol – evo šta je glavni okidač da dobijete rak…

Nemojte propustiti

“Nema tu ni prevelike ekstaze i sreće, jer kancer je hronična bolest. To sto sam uspela jeste neverovatno, lekari su vrištali jeste neverovatan uspeh, ja znam da borba jos sledi, da se bolest ne vrati, tako da odmora nema”, kaže Isidora za “Super ženu”

Nakon višegodišnje borbe sa kancerom, koji se nekoliko puta vraćao, spisateljica Isidora Bjelica je uspjela da zada odlučujući udarac opakoj bolesti. Ona je bolest shvatila kao intelektualni izazov.

“Nema tu ni prevelike ekstaze i sreće, jer kancer je hronična bolest. To sto sam uspela jeste neverovatno, lekari su vrištali jeste neverovatan uspeh, ja znam da borba jos sledi, da se bolest ne vrati, tako da odmora nema”, kaže Isidora za “Super ženu”.

Sretna je što je živa i cijeni svaki dan. Ne dozvoljava sebi više ni ekstremne tuge ni ekstremne radosti.

“Nema čarobnog leka, svaki kancer, svaki čovek je drugačiji. Morala bi da se traži jedna idealna formula oficijelne terapije koja podrazumeva hemioterapija, imunoterapija, biološke terapije i jedne dobre suplementacije aliternativne uz psihološku pomoć koja uvek daje rezultate i to je trougao, ako insistirate samo na jednom delu uvek dolazi do problema”, nastavlja Isidora.

“Kad mi žene prilaze na ulici, koje imaju iste dijagnoze kao i ja, mi kad pričamo, niko nije pušio, pio, zdravo se hranio, ali imamo jednu zajedničku osobinu sve smo doživele velike tuge, velike stresove i ako mene pitate,to je okidač, velika tuga, stres, a oko toga niko ne radi”, smatra ona.

“Ljudi odlaze iz ove dimenzije onda kad više ne mogu da izdrže psihološki.”

Šta Isidora kaže o konzumiranju striktno presne hrane tokom borbe s ovom bolešću pogledajte detaljnije u video prilogu ovdje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo