Subota, 19 lipnja, 2021

Iskustvo čitateljke: Otišla sam da se prijavim za rad na popisu stanovništva, popunila obrazac i onda…

Nemojte propustiti

Čitateljka DEPO portala uputila se juče pred komisiju koja vijeća o karakteristikama i podobnosti kandidata prijavljenih za rad tokom predstojećeg popisa stanovništva i svoje iskustvo sumirala u nekoliko razočaravajućih rečenica.

Ilustracija
Ilustracija

“Odem ja da se prijavim za ovaj popis stanovništva… Hajde, kontam, možda i prođem pa da se šta i zaradi. Nakon pola sata čekanja uđem, popunim obrazac za prijavu, onako čitko i lijepo. Sa obrascem, kaže službenica, idite u susjednu kancelariju pred komisiju za izbor popisivača.

Pokucam, uđem, pozdravim, nećete vjerovati, šestočlanu komisiju zavaljenu u udobne stolice. Muški dio komisije podiže glavu kad sam ušla, jedna od dama uze taj moj obrazac, pogleda ličnu i kaže – to je to.

Ja, onako u čudu, pozdravim i izađem…

šta radi njih šestero tu?! Osim tog obrasca u kojem treba, eto, lijepo pisati, a svi to znaju ili bar većina zna, na osnovu čega će oni izabrati mene, tebe…? Za šta njih šestero primaju platu? Dok se mi borimo da bar za ovaj famozni popis radimo, ali radimo i zaradimo trećinu njihove plate.

Još diplomu da im poklonim, pa bar da imaju pokriće za svoje pozicije…

Izvor: Depo.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo