Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Islamska zajednica BiH pokreće postupak protiv imama koji je SPC nazvao sektom

Nemojte propustiti

Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini također je osudilo ovaj potez imama iz Kozarca.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenut će disciplinski postupak protiv glavnog imama Medžlisa IZ iz Kozarca Amira Mahića.

Sporni govor je pod lupom i prijedorske policije, a koja radi na utvrđivanju odgovornosti imama.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog”, rečeno je jučer iz Policijske uprave Prijedor.

Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini također je osudilo ovaj potez imama iz Kozarca.

Podsjetimo, Mahić je Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao sektom te je govorio o Svetom Savi.

“Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima…”, rekao je tokom svog govora imam Mahić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo