Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Islamska zajednica BiH prikupila iz dijaspore 100.000 KM za poplavljena područja

Nemojte propustiti

Foto: Agencija Patria
Foto: Agencija Patria

Islamska zajednica u BiH još uvijek pomaže građene iz poplavljenih područija širom BiH, a koji su tokom maja, usljed razornih poplava ostali bez krova nad glavom.

Ismail ef. Smailović, vojni muftija i koordinator Glavnog operativnog štaba Islamske zajednice za koordinaciju pomoći ugroženim područjima, kazao je za novinsku agenciju Patria kako je IZ za građane sa poplavljenjih područja samo od članova iz dijaspore do sada prikupila oko 100.000 KM. Novac je upotrijebljenje za nabavku najneophodnije pomoći.

– Vjernička populacija je pokazala visok stepen solidarnosti prema ugroženim sugrađanima. Pomoć koja dolazi od njih je kontinuirana, i ona još uvijek pristiže – rekao je ef. Smailović.

Tokom poplava i klizišta koje su prošli mjesec pogodile BiH uništeno je više objekata Islamske zajednica, među kojima su neke džamije i mesdžidi u potpunosit uništeni.

– Do mjeseca ramazana pokušat ćemo osposobiti sve džamije i mesdžide kako bi vjernici tokom ovog svetog mjeseca namaz mogli obavljati nesmetano – rekao je Smalović za Patriu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo