Subota, 16 listopada, 2021

Isplata penzija u Federaciji BiH od 5. jula

Nemojte propustiti

Isplata penzija za mjesec juni počet će u petak, 5. jula 2013. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana jučer u Mostaru.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Prema istoj odluci, penzije ostvarene po osnovu Zakona o PIO-u biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, garantovana i najviša penzija ostaju iste kao i prethodnih mjeseci, te tako najniža penzija iznosi 310,73 KM, garantovana 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

U skladu sa ranije donesenom odukom Vlade Federacije, penzije koje se dijelom ili u potpunosti finansiraju iz budžeta FBiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

U skladu sa zakonom o povoljnijem penzionisanju obuhvaćeno je 1.400 pripadnika OS BIH, koji su u mjesecu junu podnijeli zahtjeve.
Iz razloga što odjeli Federalnog ministarstva za boračko invalidsku zaštitu SK, HNK-a, BPK, SBK-a, ZHK-a i HBK-a nisu izdali potrebna uvjerenja, od tog ukupnog broja njih 600 je dobilo konačno rješenje, dok je ostalima izdato privemeno rješenje sve dok navedena odjeljenja ne dodijele zakonom propisana uvjerenja, saopšteno je iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo