Subota, 21 svibnja, 2022

Ispovijest Olene Zelenske: ‘Rat nije promijenio mog muža, on će izdržati do kraja… Nisam ga vidjela od 24. februara’

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Zelenska optužila Rusiju da pokušava da izvrši genocid nad ukrajinskim narodom, te izrazila saosjećanje sa svima onima koji su bili primorani napustiti svoje domove

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska kaže da rat nije promijenio njenog muža, već je samo otkrio njegove kvalitete svijetu, uključujući i odlučnost da prevlada.

Zelenska, govoreći u intervjuu za poljski list Rzeczpospolita objavljenom u petak, također kaže da nije vidjela svog supruga predsjednika Volodimira Zelenskog otkako je Rusija napala Ukrajinu.

– Od 24. februara viđam svog muža baš kao i vi – na TV-u i na videima njegovih govora – rekla je ona.

Optužila je Rusiju da pokušava da izvrši genocid nad ukrajinskim narodom, te izrazila saosjećanje sa svima onima koji su bili primorani napustiti svoje domove, javlja AP.

– Voljela bih da mogu zagrliti svakog od njih. Lako je zamisliti težak put kroz koji su prošli, bježeći iz podruma ili bunkera u Mariupolju, od pucanja iz Harkova, iz okupirane regije Kijev, pa čak i iz Lavova ili Odese, koji su također bili pod vatrom ruskih projektila – rekla je ona u intervjuu.

Novine su je, jasno navodeći da su intervjuisale Zelensku na daljinu i ne otkrivajući njenu lokaciju, pitale da li je rat promijenio njenog muža.

– Rat ga nije promijenio – odgovorila je.

– On je oduvijek bio čovjek na kojeg se možete osloniti. Čovjek koji nikada neće iznevjeriti. Koji će izdržati do kraja – kazala je ona.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Posljedice razornog tornada u Njemačkoj: Ima poginulih, više od 50 povrijeđenih

Nevrijeme je iza sebe ostavilo brojna oštećenja na tom području na zapadu Njemačke, a dežurne snage su obavijestile o...

Možda vas zanima i ovo