Utorak, 27 srpnja, 2021

Ispovijest pape Franje: Najviše mi nedostaje izlazak u pizzeriju

Nemojte propustiti

Poglavar Katoličke crkve u intervjuu za argentinski list La Voz Del Pueblo izjavio je da televiziju nije gledao 25 godina, da ne surfa internetom te da svakoga dana čita samo jedne dnevne novine i to desetak minuta.

Kako prenosi Sky News, papa Franjo je također rekao da mu nedostaju šetnje rimskim ulicama i odlazak u pizzeriju. ‘Televiziju nisam gledao od 1990. godine’, rekao je Franjo i pojasnio da se 15. jula te godine zavjetovao Gospi da televiziju više gledati neće. ‘Rekao sam samom sebi: nije to za tebe’, dodao je, prenosi Jutarnji.hr.

Papa je poznat kao nogometni fan i vatreni navijač kluba San Lorenza, ali kaže da utakmice ne gleda, već da sve informacije o rezultatima dobiva od pripadnika Švicarske garde. 78-godišnji Sveti otac kaže da redovito čita samo jedne dnevne novine, i to lijevo orijentiranu talijansku La Repubblicu.

Na pitanje što mu nedostaje iz vremena prije nego je izabran za papu, Franjo je odgovorio: ‘Izlazak. Žudim za mirnim šetnjama ulicama. Ili za odlaskom u pizzeriju kako bih pojeo dobru pizzu.’ Novinar mu je predložio da si naruči dostavu u Vatikan, na što je Papa uzvratio da može, ali da to nije to: ‘Ja bih baš otišao u pizzeriju, to je cijeli smisao.’

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo