Subota, 15 svibnja, 2021

Ispovijest Rasima Ćufurovića, roba iz BiH čija je sudbina zgrozila region: “Ponekad sanjam, noćne more, živci su to”

Nemojte propustiti

Rasim Ćufurović (37) iz Velike Kladuše trenutno je smješten u jednom centru u Hrvatskoj. Rekao je da mu je dobro u tom centru te da trenutno prima socijalnu pomoć, koja nije velika

Ćufurović je, podsjetimo, završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca u Hrvatskoj, gdje je bio zvjerski premlaćivan, u ispovijesti za Dnevni avaz kazao je da je na sigurnom i da su mu nakon svega proživljenog „popustili živci”.

– Gospođo, sada nemam smještaj, nisam ni sam pametan. Sada je dobro, jedino su mi malo živci popustili – kazao je na početku telefonskog razgovora za Avaz Ćufurović.

Kratko odgovarajući na svako pitanje, potvrdio je da je nedavno bio na kafi s bratom Zlatkom Mandićem, s kojim je povremeno u kontaktu. Na pitanje je li ga iko kontaktirao iz Opštinskog suda u Karlovci, gdje treba početi suđenje njegovim zlostavljačima, kazao je.

– Ništa, gospođo. Niko me nije zvao, nisam davao nikakve izjave, ništa.

– Tu i tamo, ponekad sanjam, noćne more, živci su to – odgovorio je Rasim.

Trenutno je smješten u jednom centru u Hrvatskoj. Rekao je da mu je dobro u tom centru te da trenutno prima socijalnu pomoć, koja nije velika. O svojim zlostavljačima, porodici Velić iz Draganića, nerado govori.

– Bježim od toga, što manje pričam, to bolje. Nemam ništa, gospođo, ni kuću ni posao, imam svojih problema preko glave koje ne mogu riješiti. Sve to oko mene, sve je to luda kuća i sve mi to ide na živce. U centru mi je dobro – kazao je na kraju Rasim Ćufurović, prenosi Dnevni avaz-

Podsjetimo, Ćufurović je u aprilu 2016. godine došao na njihovo imanje u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje ostaje sve do oktobra 2017. godine kada je uspio da pobjegne iz kandži sadista čija iživljavanja je svakodnevno trpio.

Rasima su, nakon mjeseci psihičke i fizičke torture pred čijim posljedicama su ostali zgroženi i najiskusniji ljekari, članovi porodice Valić polumrtvog bacili izvan imanja misleći da mu je došao kraj, ali on se uspio spasiti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Američki vojnici doputovali u Sarajevo: Počinje vježba “Brzi odgovor 21”

Na sarajevski aerodrom stigao je avion sa američkim vojnicima koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 21". Vojnike je dočekao...

Možda vas zanima i ovo