Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Ispovijest 50-godišnje Sarajke: Tukao me je 20 godina, živjela sam s njim samo zbog djece…

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tukao me bez ikakvog povoda, najprije bi me jako pljusnuo po licu, a onda udarao gdje stigne. Trajalo je to više od 20 godina, plakala sam u tišini, trpjela sve zbog djece…

Ovako počinje svoju bolnu ispovijest za “Dnevni avaz” 50-godišnja Sarajka, jedna od brojnih žrtava porodičnog nasilja, koja već mjesec nakon što je zadobila teške tjelesne povrede od muža alkoholičara živi u sigurnoj kući u Sarajevu.

Kako bi “sakrila porodičnu sramotu”, sve ove godine bila je žrtva nasilja, a s čovjekom koji ju je tukao navečer je bila primorana leći u isti krevet. Kako je vrijeme prolazilo, napadi nisu prestajali, ugasila se ljubav, jer je postala svjesna da svog krvnika ne može voljeti, piše “Dnevni avaz

– S njim sam 35 godina u braku. Trpjela sam puno, fizičku i psihičku bol, gledala te modrice po tijelu, sve zbog kćerke i sina. Za prošli Bajram uzeo je nož i rekao da će me zaklati kao kurban. Međutim, najteže mi je palo kada je došao kod sina u kuću, gdje sam živjela posljednjih nekoliko mjeseci, a koji se oženio, govoreći mi da sam sinova kurva. Tako jako me udario da sam pala na pod. Spasio me sin koji se vratio s posla.

Odvezao me na KUM, krv mi je šikljala iz usta. Zbog svega što sam preživjela 10 dana ležala sam u bolnici, a kao posljedicu trauma gubim pamćenje – priča sagovornica lista.

Dodaje da je njen muž neuračunljiva osoba, ali i alkoholičar koji svu penziju troši na opijanje.

– Nekoliko puta bio je i u Jagomiru. Nikad nije prestao biti krvnik, zbog njega sam se osjećala jadno kao žena, osoba, majka… Godine 2005. predala sam papire za razvod. Ali djeca su me molila da ostanem. Zbog njih sam išla s njim na terapije liječenja o ovisnosti, ali se nije popravio. Dešavalo mi se da me navečer istjera iz kuće, hodala sam mračnim ulicama, sjedila na pragu kuće, nisam imala gdje. Djeci koja sada imaju svoje porodice nisam htjela ići jer nisam željela da me vide takvu – priča ona.

Dramu u četiri zida pretrpjela je i 26-godišnja H. P., koja je prije četiri mjeseca, također u sigurnoj kući, našla sklonište s jednoipogodišnjom kćerkom.

(Bh-index, Avaz.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo