Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Ispovijest Sarajlije kojie je došao iz Njemačke: Dobio sam rješenje o izolaciji, 13 dana me niko nije nazvao, a ni obišao

Nemojte propustiti

Ademović tvrdi da se isti dan prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da su ga oni prebacili da se javi u Policijsku upravu Ilidža.

Sarajlija Sead Ademović imao je veliku želju da se iz Njemačke vrati kući, kako bi u svom gradu, bio uz porodicu za vrijeme pandemije koronavirusa.

Iz Njemačke je prema Bosni i Hercegovini krenuo 17. marta i u našu zemlju ušao na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci, piše Radiosarajevo.ba.

Kada sam ušao u BiH, razugovarao sam sa inspektorom i dobio sam rfješenje o samoizolaciji. No, 13 dana me niko nije nazvao, niti me obišao- kaže Ademović za Radiosarajevo.ba.

On tvrdi da se isti dan prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da su ga oni prebacili da se javi u Policijsku upravu Ilidža.

Nazvao sam i stanicu na Ilidži, pa su mi rekli da se javim na broj telefona 033 / 623-416 i to sam završio. Kasnije sam se prijavio i u nadležnu ambulantu u naselju u kojem stanujem i to je sve- dodao je Ademović.

Na kraju želi skrenuti pažnju da se napada narod, a da su građani najmanje krivi.

Sve loše govore o narodu, a mi smo najmanje krivi“, dodao je Sead, koji kaže da sigurno nije jedini s ovim problemom u Bosni i Hercegovini.

MUP vrši provjere po spisku

Redacija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je i MUP KS da bismo dobili informaciju više.

Mi provjere vršimo shodno dostavljenim spiskovima koji nam dostave nadležni inspekcijski organi. A imamo slučajeve da je jedan broj pojedinaca prilikom davanja ličnih podataka inspektorima na granici, dao netačne podatke o adresi stanovanja ili kontaktu telefona- kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo