Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Ispovijest Tuzlaka: Teško sam pretučen od policije!

Nemojte propustiti

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH: Hoće li biti restriktivnijih mjera?

Prije nekoliko dana premijer FBiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez kazali su da je epidemiološka situacija...

Ispovijest Tuzlaka Sanjina Bešića (22) koji je u petak u večernjim satima zadobio ozbiljne povrede od strane policijskih službenika MUP-a TK, objavio je popularni portal Tuzlanski.ba, koji prenosi Sanjinov osvrt na događaje koji su prethodili njegovom premlaćivanju te postavlja pitanje: Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile policijskih službenika MUP-a TK i kršenja zakonskih ovlasti?

Sanjin_Besic_tuzlanski_495308369Evo šta tvrdi Sanjin:

– Moje ime je Bešić Sanjin i ovom prilikom želim da javnost čuje za ono što se meni desilo u petak 14.12.2012.godine oko 23:30h. Nakon uobičajenog izlaska u grad, petkom (14.12.2012.godine) naveče sa svojim drugovima desio se incident u gradskom kafiću “Milenium”, tačnije ispred njega, gdje je došlo do nagurivanja sa jednim drugim društvom. Nakon što se situacija brzo smirila, krenuo sam kući sa trojicom drugova koji su bili tu noć sa mnom. Prolazeći pored MUP-a, začuli smo povike, trčanje, galamu policije da stanemo nakon čega sam se lično uplašio i počeo bježati prema Mercator centru.

Prolazeći pored “Merkatora”, oko 23:30h s leđa sam dobio nekoliko udaraca u potiljak nakon čega sam pao i osjetio udarce nogama i rukama u predjelu glave i leđa. Dok sam ležao na snijegu i pokušao se zaštititi od udaraca uspoo sam vidjeti da se oko mene nalaze policijski službenici i pretpostavljam inspektori.

Nakon toga su mi na ruke stavili lisice i odvukli me u službeni automobil i priveli u PU “Centar”, gdje su me zadržali oko 20 minuta. Nakon toga su me pustili kući nakon čega sam sa roditeljima otišao u Hitnu pomoć , a potom na Gradinu gdje mi je ukazana ljekarska pomoć, za šta imam urednu dokumentaciju.

Svakako, moji roditelji i ja imamo namjeru pokrenuti sudski postupak protiv policijskih službenika i inspektora koji su prekoračili službeno ovlaštenje. Kako bi se u javnosti objelodanilo kako po ko zna koji put policija “radi u okviru zakonskih ovlaštenja”. Kao dokaz gore navedenog šaljem Vam fotografije kao i urednu medicinsku dokumentaciju.

SanjinBasic-nalaz

Očekuje se i zvanično očitovanje policije o ovom slučaju.

(Bh-index/Tuzlanski.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Neumu već počele gužve: Proteklog vikenda sve bilo puno, traže se novi radnici, a sprema i proširenje ponude

Krajem aprila očekuje se otvorenje novog hotela sa 4 zvjezdice. Hotelska ponuda Neuma bit ce bogatija za 100 novih...

Možda vas zanima i ovo