Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Ispovijest učiteljice koja je skrivala djecu: Rekla sam im, vani je loš dečko, moramo čekati dobre

Nemojte propustiti

Nakon pokolja kojeg je u osnovnoj školi u Newtownu, u američkoj saveznoj državi Connecticut, počinio poremećeni 20-godišnjak Adam Lanza, Amerika je u suzama. Motivi masakra i dalje nisu poznati.

ugasuzepokoljskolaAFP

“Ovakve stvari se ne događaju u Newtownu”, izjavila je potresena lokalna učiteljica Renee Burn za CNN. U posljednjih 10 godina u tom je gradiću od 27.000 stanovnika bilo evidentirano samo jedno ubojstvo. Sa 26 žrtava jučerašnji pokolj je drugi najveći u američkoj povijesti – gore je bilo samo 2007. godine kad su u masakru u sveučilištu Virginia Tech ubijene 32 osobe.

“Zlo je posjetilo danas ovu zajednicu”, kazao je guverner Connecticuta Dan Malloy.

Obama u suzama: Naša su srca slomljena

obamaplaceAFP

Suze su nakon što je doznao za tragediju potekle i američkom predsjedniku Baracku Obami, koji je rekao kako nije reagirao kao predsjednik, nego kao roditelj kad je doznao što se dogodilo: “Naša su srca slomljena danas”.

“Većina poginulih su djeca. Prekrasna mala djeca starosti između pet i 10 godina. Imali su pred sobom cijeli život – rođendane, diplome, vjenčanja, vlastitu djecu”, kazao je Obama brišući suze s lica.

Među šest odraslih osoba ubijenih unutar škole su i 47-godišnja ravnateljica Dawn Hochsprung, 56-godišnja školska psihologinja Mary Sherlach te 27-godišnja učiteljica prvog razreda osnovne škole Victoria Soto.

Američki mediji javljaju kako je Soto poginula dok je svojim tijelom štitila učenike od metaka. Hochsprung i Sherlach su, nakon što su se začuli pucnjevi, istrčale u školski hodnik kako bi zaustavile napadača.

Kako bi spasili djecu, učitelji su ih skrivali u zahode i ormare, svojim su tijelima držali vrata kako napadač ne bi mogao do djece, hrabro ih evakuirali iz škole…

Janet Vollmer, jedna od odgajateljica u vrtiću koji se nalazi u sklopu škole, prenosi CNN, zaključala je vrata, prekrila prozore i čitala djeci priču kako bi ih umirila.

Učitelji su kažu, činili sve kako bi spasili djecu, tijelima ih pokušavajući zaštititi od metaka, a skrivali su ih u zahode i ormare.

“Jednog učenika sam stavila na vrh zahodske školjke. Znala sam da se moramo tamo zatvoriti. Rekla sam im da će sve biti u redu, da moraju biti apsolutno tiho i da je sada vani jedan loš dečko, ali da moramo pričekati dobre dečke”, dio je ispovijesti jedne učiteljice.

(Bh-index/Index.hr)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

HDZ i SNSD oborili zaključak kojim bi se osigurala sredstava za izbore

Protiv zaključka glasali su delegati HDZ-a i SNSD-a ze zbog nepostojanja opće većine zaključak nije mogao biti usvojen. Prijedlog zaključka...

Možda vas zanima i ovo