Petak, 18 lipnja, 2021

Ispravka iz Granične policije BiH: Avion iz Italije sa bh. građanima ipak stiže u Sarajevo

Nemojte propustiti

Uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Nakon što je prvobitno iz Granične policije za medije rečeno da je otkazan let aviona aviokomanije FlyBosnia koji je večeras u 18:15 sati trebao sletjeti u Sarajevo s bh. građanima iz Italije, ubrzo nakon toga je došlo do ispravke ove informacije, prenosi portal Klix.

“U večernjim satima očekuje se slijetanje aviona sa oko 50 državljana BiH. GP BiH će nakon pregleda putnika i kontrole putnih isprava uvesti bh. državljane”, kazala je portparolka GP BiH Franka Vican.

Aviokompanija FlyBosnia danas po planu vraća državljane BiH koji su bili “zaglavili” u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o povratku naših građana.

“Otkazan je prenos posmrtnih ostataka jedne osobe koje su trebale biti prevezeni iz razloga za koje nismo odgovorni, Flybosnia je bila spremna i željela pomoći, ali zbog nedostatka neophodne dokumentacije, transport je otkazan iz razloga za koje nismo mi kriv”, rekli su iz Flybosnia.

Tako će se po planu iz Sarajeva do Rima avionom prevesti blizu 100 osoba koje se trenutno nalaze u BiH, a žive u zemljama Evropske unije. U povratku istim avionom će biti vraćeni državljani BiH koji su “zaglavili” u Italiji.

Uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Zbog toga će svi u avionu biti obučeni u zaštitna odijela, a cijelim putem će biti obavezni da nose maske i rukavice, a avion će prema proceduri biti kompletno dezinficiran.

Podsjetimo, Federalni štab civilne zaštite donio odluku da se bh. državljani koji će doći letom iz Italije smjeste u Drugi, Četvrti i Sedmi paviljon studentskog naselja Bjelave.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo