Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Ispred njega se mečka uzdigla na zadnje noge, zaledio se od straha: Život mu spasila krava!

Nemojte propustiti

Dok je on prestravljen bježao na jednu stranu, mečka sa mladunčetom uputila se u suprotnom smjeru.

Blagoje Stojković iz sela kod Ivanjice imao je bliski susret sa medvjedom. Kada se u šumi ispred njega potpuno neočekivano izdigla ova ogromna životinja, zaledio se od straha!

Naime, Blagoja je komšinica poslala u šumu da provjeri gdje su zakopali kravu koja je uginula, da je možda ne jede divljač. On je, međutim, malo zalutao, 20 metara od tog mjesta gdje je zakopana krava. Potom se nakašljao, a onda se uzdigla mečka na zadnje noge! A njeno mladunče je pobjeglo.

Kaže da u takvim trenucima nema mnogo razmišljanja, te da bježiš kuda te noge nose. Ništa od onih simpatičnih priča da se treba praviti mrtav, jer tad ti se čini da ćeš biti stvarno mrtav ako se ukočiš. Zato, trk!

I dok je on prestravljen bježao na jednu stranu, mečka sa mladunčetom uputila se u suprotnom smjeru. Kaže, imao je sreće jer nije bila gladna. Prethodno je iz rupe iskopala uginulu kravu od 600 kilograma i od nje ostavila samo velike kosti, gornju vilicu, rogove i kožu. I to u roku od samo šest-sedam dana je zvijer sve pojela.

Da je drugačije, ko zna šta bi se dogodilo, piše Infoliga.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo