Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Ispunio obećanje: Bayernov fan pješke krenuo u Minhen

Nemojte propustiti

Dugogodišnji fan višestrukog prvaka Njemačke i aktuelnog prvaka Evrope Bajerna iz Minhena, Bugojanac Vahid Čehaja Dik (45), krenuo je na putovanje “svojih snova”.

Foto: Doznajemo
Foto: Doznajemo

Vođen željom da osvajanje titule svog voljenog kluba proslavi u Minhenu odlučio se na put dug preko 900 kilometara, po čijem okončanju bi 24. jula trebao prisustvovati prijateljskoj utakmici između Bajerna i Barselone na stadionu u Minhenu.

“Odavno imam želju da na petu titulu prvaka Evrope pješke dođem do Minhena. Od 2001. čekam da moj voljeni klub osvoji petu titulu prvaka Evrope. Prije nepune tri godine Bajern nije uspio protiv Intera, a prošle godine zaustavio nas je Čelzi. Evo, ove sezone nam se posrećilo i to je za mene bio signal da krenem na dugi put”, rekao je Vahid.

Obučen u klupske boje minhenskog kluba u rukama je ponio dres bh. internacionalca i bivšeg reprezentativca Hasana Salihamidžića, poklon koji je dobio lično od popularnog Brace.

Vahid očekuje da će dnevno prepješačiti oko 30 kilometara i da će u Minhen stići za 33-34 dana.

“Zahavljujem svima koji su mi na bilo koji način pomogli da se na što bolji način organizujem i krenem na put o kojem sam maštao. Ovo je moj način da predstavim BiH i svoj grad Bugojno i da pokažem da smo mi jedna velika sportska nacija”, naglasio je Čehaja.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo