Petak, 22 listopada, 2021

Istraga ranjavanja tri osobe u Novom Sarajevu: Otkiveno ko je izrešetao kafanu u naselju Čengić Vila

Nemojte propustiti

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Sarajlija Almir Pazarac (24), koji je poznat i po nadimku Šeik od Alipašina, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je hicima iz vatrenog oružja u ponedjeljak navečer u kafani Mladost u naselju Čengić Vila, sarajevska općina Novo Sarajevo, ranio Šefiku Bašalija (48), Aldina Malagića (25) i Aliju Zagoricu (30). Pored Pazarca, policija je uhapsila i Asmira Murtovića (27), koji se također sumnjiči za učešće u ovoj pucnjavi, piše danas Oslobođenje.

Seluedin Duraković (32), koji je uhapšen nedugo nakon pucnjave, nakon kriminalističke obrade u policiji, pušten je na slobodu jer nije učestvovao u pucnjavi, ali se u kritično vrijeme zatekao u objektu. Od njega je uzeta izjava u kojoj je ispričao šta se desilo u ponedjeljak navečer u kafani Mladost, i ko je na koga pucao.

Policajci PU Novo Sarajevo Pazarca su osumnjičili za nanošenje teških tjelesnih povreda i izazivanje opšte opasnosti, dok se Murtović, također, tereti za izazivanje opšte opasnosti te nedozvoljeno držanje oružja. Naime, prilikom pretresa kod Murtovića je pronađen i oduzet automatski pištolj schorpion, kalibra 7,65 milimetara, i sedam metaka istog kalibra. Sudeći prema kalibru pronađenih čahura pred kafanom, policija je zaključila da je pucano iz dvije vrste automatskog oružja, međutim, nije nađena puška iz koje je Pazarac pucao.

Nakon završene kriminalističke obrade, Pazarac i Murtović su jučer uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Ostaju nejasne dvije stvari: motiv pucnjave i gdje je Pazarac sakrio oružje iz kojeg je pucao u kafanu te povrijedio tri osobe.

Podsjetimo, Malagić je zadobio prostrelne rane grudnog koša i desne potkoljenice. Zagorica je ranjen je u desnu slabinu, oba skočna zgloba i desnu natkoljenicu, dok je Bašalija zadobila ustrelnu ranu kroz desnu natkoljenicu. Oni su, nakon pucnjave, prevezeni na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tokom uviđaja policija je u kafani pronašla više od 20 puščanih zrna, a na parkingu je pronađen veliki broj čahura. Prilikom ovog incidenta u kafani je pričinjena veća materijalna šteta, a hici su polomili stakleni portal, te izbušili i radijatore.

Ranija hapšenja

Pazarac se u maju prošle godine u naselju Alipašino Polje sukobio sa Sanelom Delahmetom i nanio mu lakše povrede. Nešto kasnije Delahmetovi prijatelji su se okupili ispod stana Pazarca, te bacali kamenje na njegov prozor. Pazarac je tada iz gasnog pištilja ispalio četiri hica i rastjerao ih. U oktobru 2013. Pazarac je u naselju Alipašino Polje nožem napadnut i lakše povrijeđen.

Asmir Murtović je hapšen u februaru 2011. zbog aktiviranja bombe kašikare pred kafićem Music u naselju Pofalići. Nedugo nakon toga privođen je i zbog sumnje da je pomagao osobama koje su učestvovale u pucnjavi ispred njegove kuće u Ulici Ruđera Boškovića u Pofalićima. Iste godine on je hapšen i zbog više teških krađa te dilanja droge, a nakon što je u pretresu stana koji je koristio u naselju Koševsko Brdo, osim ukradenih predmeta, pronađeno 70 grama marihuane, 10 grama spida i dvije digitalne vage.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Savjetnik Milorada Dodika o kritikama od strane visokog predstavnika: Schmidt je fizičko lice koje se predstavlja kao visoki predstavnik

On je naglasio da je “posljednji visoki predstavnik bio sramni Valentin Incko koji je stvorio sve ove probleme u...

Možda vas zanima i ovo