Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Istraga razbojništva nad poštarom u Mostaru: Nađen automobil korišten u pljački?

Nemojte propustiti

Mostarska policija pronašla je vozilo za koje se sumnja da je korišteno u petak prilikom pljačke poštara od kojeg su razbojnici oteli torbu sa 20.000 KM.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Automobil je, kako nam je potvrdila Borika Primorac, načelnica Sektora kriminalističke policije PU Mostar, nađen napušten na području Mostara, a u toku su provjere da li je baš to vozilo korišteno prilikom razbojništva. Naime, nađena opel askona će biti vještačena.

Međutim, novac, odnosno poštarska torba još nisu nađeni, a nije utvrđen ni identitet pljačkaša, tako da policija još nema osumnjičenih u ovom slučaju.

– Istraga još traje, istakla je Primorac.

Poštar Mili Pandža, podsjećamo, napadnut je u petak ujutro kod prodavnice Namex, prekoputa restorana Radobolja. Tu su ga, kako smo već objavili, dvojica maskiranih razbojnika sačekala u opelu askoni. Kada je poštar izašao iz jedne trgovine, jedan od pljačkaša je, kako se moglo čuti, iskočio iz auta, zaprijetio poštaru pištoljem te oteo torbu sa novcem. Potom je utrčao u vozilo, u kojem ga je čekao drugi napadač, te su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Iz Hrvatskih pošta d.o.o. Mostar isti dan su saopćili da napadnuti poštar nije teže ozlijeđen, te da se isplate penzija nastavljaju prema planiranom rasporedu.

Također, naveli su da poštarska torba ima elektrohemijski uređaj koji će bojom uništiti novčanice u slučaju pljačke, odnosno ako ih razbojnici pokušaju izvaditi.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo