Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Istraga svirepog ubistva poštara u Šijama kod Tešnja: Novac nađen, motiv još nepoznat

Nemojte propustiti

Nusret Mehinović (58) poštar Pošte u Matuzićima najvjerovatnije nije ubijen iz koristoljublja. Naime, to je rezultat je preliminarne istrage tokom koje je utvrđeno da iz njegove poštanske torbe nije ukraden novac namijenjen za isplatu penzija.

sije-postarTokom obdukcije, koju je jučer obavio patolog Zdenko Cihlarž, ustanovljeno je da je Mehinović brutalno usmrćen oštrim predmetom. Prema riječima tužioca Adisa Husića, na glavi je pronađeno između 20-30 rana različite dubine, koje, najvjerovatnije, nisu nanesene sjekirom.

Iako je u toku istrage saslušano nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, još niko nije uhapšen.

Od neimenovanog izvora bliskog istrazi potvrđeno nam je da je u Mehinovićevoj poštarskoj torbi pronađena određena količina novca, a provjerama zaduženja, utvrđeno da iz torbe nije ništa otuđeno. S obzirom na to da se koristoljublje najvjerovatnije isključuje, policija još utvrđuje motiv ubistva poštara.

Podsjetimo, Nusret Mehinović je ubijen u noći sa srijede na četvrtak, u iznajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta Medakovo – Šije. Njegov leš pronašao je Safet Bajrić, a pretpostavlja se da je izmasakriran satarom.

U danima prije zločina Mehinović je dijelio penzije za oko 250 korisnika u Mravićima, u Doboj- Jugu i Šijama. Navodno nije uspio podjeliti nekoliko penzija, te je taj novac čuvao kod sebe u torbi. Pretpostavlja se da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 maraka.

Mehinovićevim kolegama izgledalo je čudno jer se on u četvrtak nije pojavio na poslu, a kako nije odgovarao na telefonske pozive, zamolili su Safet Bajrić da ode do kuće u kojoj je živio. Po ulasku u kuću Bajrić je Nusretovo tijelo zatekao na kauču, pored upaljenog TV prijemnika.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo