Četvrtak, 25 travnja, 2024

Istraga u slučaju stravične nesreće u kojoj je poginula porodica Krstić još uvijek traje

Preporučeno

Tužilaštva i sudovi u ovakvim slučajevima moraju hitno reagovati, upozorava advokatica Nada Dalipagić

Istraga u slučaju pogibije porodice Krstić iz Mostara, još traje. Preživio je jedan član četvoročlane porodice, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u septembru u naselju Buna kod Mostara.

Šta je u ovom slučaju do danas uradilo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, istražili su sa BHRT-a.

Odgovor institucija na pitanje: “Postoji li sumnja da su tri člana porodice Krstić stradala zbog neodgovornosti drugih učesnika u saobraćaju?”, do danas nemamo. Policijski izvještaj davno je dostavljen Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje već dva mjeseca radi na predmetu.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

I dalje poduzimamo sve zakonom propisane mjere i radnje, te su provedena sva naložena vještačenja. Također, saslušani su svjedoci-sudionici saobraćajne nesreće, te je u toku analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kao i nalaza provedenih vještačenja. Planirano je saslušanje još određenih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju.

Tužilaštva i sudovi u ovakvim slučajevima moraju hitno reagovati, upozorava advokatica Nada Dalipagić, uz napomenu da tužioci ipak imaju mnogo posla zbog obdukcije, vještačenja, saslušanja svjedoka, te prikupljanja foto-dokumentacije i ostalih dokaza.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

“Ako skupi dovoljno podataka, naravno, ustat će sa optužnicom kod nadležnom suda. Činjenica je kada optužnica dođe do suda, tada i odbrana ima pravo na provođenje svojih dokaza”, govori Nada Dalipagić.

Prema riječima sudskog vještaka za saobraćaj Ramiza Tire, do saobraćajnih nesreća poput ove dolazi uslijed prekomjernog konzumiranja alkohola i droga, te velikog prekoračenja brzine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas