Petak, 27 siječnja, 2023

Istraga u slučaju stravične nesreće u kojoj je poginula porodica Krstić još uvijek traje

Nemojte propustiti

Tužilaštva i sudovi u ovakvim slučajevima moraju hitno reagovati, upozorava advokatica Nada Dalipagić

Istraga u slučaju pogibije porodice Krstić iz Mostara, još traje. Preživio je jedan član četvoročlane porodice, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u septembru u naselju Buna kod Mostara.

Šta je u ovom slučaju do danas uradilo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, istražili su sa BHRT-a.

Odgovor institucija na pitanje: “Postoji li sumnja da su tri člana porodice Krstić stradala zbog neodgovornosti drugih učesnika u saobraćaju?”, do danas nemamo. Policijski izvještaj davno je dostavljen Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje već dva mjeseca radi na predmetu.

I dalje poduzimamo sve zakonom propisane mjere i radnje, te su provedena sva naložena vještačenja. Također, saslušani su svjedoci-sudionici saobraćajne nesreće, te je u toku analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kao i nalaza provedenih vještačenja. Planirano je saslušanje još određenih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju.

Tužilaštva i sudovi u ovakvim slučajevima moraju hitno reagovati, upozorava advokatica Nada Dalipagić, uz napomenu da tužioci ipak imaju mnogo posla zbog obdukcije, vještačenja, saslušanja svjedoka, te prikupljanja foto-dokumentacije i ostalih dokaza.

“Ako skupi dovoljno podataka, naravno, ustat će sa optužnicom kod nadležnom suda. Činjenica je kada optužnica dođe do suda, tada i odbrana ima pravo na provođenje svojih dokaza”, govori Nada Dalipagić.

Prema riječima sudskog vještaka za saobraćaj Ramiza Tire, do saobraćajnih nesreća poput ove dolazi uslijed prekomjernog konzumiranja alkohola i droga, te velikog prekoračenja brzine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo