Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Istraživanje pokazalo: Firme bilježe bolje poslovanje ako su na rukovodećim pozicijama žene

Nemojte propustiti

Više žena na čelu tvrtke čini se kao dobra ideja, a s time se slažu i znanstvenici koji tvrde kako će tvrtka poslovati bolje ako na čelnim pozicijama budu i žene, prenosi The Jane Dough.

Foto: Poslovna ženaIstraživanje sa Credit Suisse Research Instituta pokazalo je kako tvrtke u kojima su na čelu žene bolje posluju od onih gdje su “glavni” samo muškarci.

Istraživači su svoje istraživanje proveli na 2400 tvrtke. Saznali su da tvrtke s miješanim čelništvom posluju 26 posto bolje u odnosu na one koje su na rukovodećim pozicijama imale samo muškarce, prenosi Index.

“Naše je ključno saznanje da su tvrtke, koje su imale barem jednu žensku vodeću osobu, poslovale s boljim poslovnim rezultatima u odnose na one gdje su na vrhu bili samo muškarci. Također takve su tvrtke zabilježe manje nestabilnosti u poslovnim ciklusima”, izjavio je jedan od glavnih istraživača za Think Progress.

Ovo je istraživanje koje smo čekale jer dokazuje da su žene na vodećim pozicijama ne samo poželjna, već i korisna stvar.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo