Nedjelja, 2 travnja, 2023

Za 4 kafe i 3 likera dobili račun preko 100 eura

Nemojte propustiti

Sedmoro turista iz Rima šokiralo se kada su u jednom kafeu u Veneciji, koja važi za prilično skup grad, za četiri kafe i tri likera dobili račun od preko 100 eura.

Pomenuti kafić je čuveni “Kafe Lavena” na Trgu svetog Marka gdje je njemački kompozitor Rihard Vagner običavao da svakog jutra pije kafu do smrti 1883. godine.

Ono što rimski turisti, koji su svoj račun postavili na fejsbuku, nisu pročitali u karti pića je “muzički dinar” od šest eura po osobi.

Za njih sedmoro on je činio 42 eura, odnosno gotovo pola računa, piše Rojters.

Vlasnici kafea otvorenog 1750. i gdje mušterije goste kelneri obučeni u crne sakoe a kamerni orkestar svira, kažu da su sve cijene (šest eura za kafu i 10 za liker) uključujući i honorar za muzičare, odštampane na meniju, prenosi Tanjug.

Ako im je bilo preskupo, trebalo je da odu negdje drugdje poput ostalih. Ili da popiju kafu u baru gdje ona košta jedan euro”, rekao je menadžer Masimo Milaneze listu “Korijere dela Sera”.

Venecija (Foto: Arhiv)
Venecija (Foto: Arhiv)

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo