Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Itekako će vas iznenaditi: Ovo su najstresnije profesije na svijetu

Nemojte propustiti

Najstresnija pozicija na svijetu u ovoj godini je vatrogasac. Rezultat je to istraživanja sajta CareerCast.com. Ova profesija je dobila ocjenu stresa od 71,59 (od mogućih 100).

U takozvanom “2015 Jobs Rated” izvještaju, na drugom mjestu je aktivna vojna služba s ocjenom stresa od 70,78, dok je na trećoj poziciji još jedno vojničko zanimanje – general (63,11).

U prvih pet su još i pilot aviona (60,46), kao i policajac (50,82).

Na šestoj poziciji je, pomalo iznenađujuće, gluma. Glumci i glumice su dobili ocjenu stresa od 50,33.

Sedma pozicija je pripala ljudima koji rade na televiziji i radiju, a pojavljuju se ispred kamere i mikrofona. Njihov posao je dobio ocjenu stresa od 50,30.

Organizator događaja na osmom je mjestu najstresnijih profesija s ocjenom od 49,93, a za kraj ove Top 10 liste slijede dva medijska zanimanja – fotoreporter (49,22) i novinar (48,76).

Faktori stresa, koju su uzimani u obzir u izradi “2015 Jobs Rated” izvještaja su: putovanja, mogućnost povišice, rokovi, rad pred očima javnosti, konkurencija, fizički zahtjevi, radni uslovi, opasnost, rizici po sopstveni život, rizici po tuđi život i susreti s javnošću.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo