Utorak, 6 prosinca, 2022

Ivana Marić: Dok je Elmedin Konaković bio u SDA imali smo okršaja, kada je napravio NiP bila sam skeptična. Sada je dobar političar

Nemojte propustiti

– Ono što ja najviše cijenim je da smiruje nacionalne tenzuije, čime nas loši i korumpirani poltiičari vraćaju sve dalje u prošlost.

Lider Naroda i Pravde govorio je sinoć u Dnevniku Federalne televizije, a nastup se svidio političkoj analitičarki Ivani Marić.

Kako kaže, Konaković je postao odličan u javnim nastupima, a i dobar i konstruktivan političar.

“Dino i ja se znamo ‘iz grada’ jedno 20 godina. Dok je bio u SDA imali smo dosta okršaja i to je bilo žestokih okršaja uz grube riječi s obje strane. Bila sam skeptična kada je napravio NiP. Počela sam mijenajti mišljenje kada su u KS napravili drugačiju vlast, malo transparentniju i mlao bližu građanima. Nas dvoje smo i dalje na različitim stranama političkog spektra, tako da je vrlo vjerovatno da ćemo se u mnogim bitkama ponovo naći na suprotstavljenim stranama. Međutim, mora mu se priznati da je postao dobar i konstruktivan političar i odličan u javnim nastupima. Ono što ja najviše cijenim je da smiruje nacionalne tenzuije, čime nas loši i korumpirani poltiičari vraćaju sve dalje u prošlost. U ovom intervjuu je odlično objasnio neke stvari vezane za aktuelnu poltiičku situaciju i koaliciju Osmorke sa Dodikom i Čovićem”, napisala je Marić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo