Srijeda, 23 lipnja, 2021

Ivana Marić: “Kakve smo mi jadove izabrali da nas vode”

Nemojte propustiti

Marić nije jedina koja se šokirala ovom odlukom i Naša stranka dijeli isto mišljenje, smatraju kako je ovo sramoćenje države.

Analitičarka Ivana Marić oglasila se na svom Twitter profilu i komentarisala odluku Vijeća ministara BiH o prihvatanju humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime radi se o paketima osnovnih životnih namirnica: brašno, šećer, riža, makaroni, mlijeko u prahu, leća, itd.

“Vijeće ministara BiH prihvatilo HUMANITARNU POMOĆ UAE od 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makarone, grah i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, so, grah, leća i čaj. Jel’ počeo rat, a da mi i ne znamo? Kakve smo mi jadove izabrali da nas vode”, napisala je Marić.

Analitičarka nije jedina koja se šokirala ovom odlukom i Naša stranka dijeli isto mišljenje, smatraju kako je ovo sramoćenje države.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH, na izvanrednoj telefonskoj sjednici u petak 7. maja, donijelo je Odluku o prihvatu humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata u prehrambenim namirnicama.

Pomoć će primiti Društvo Crvenog križa BiH, o čemu će Vijeće ministara BiH donijeti posebnu odluku.

Pomoć se sastoji od 2.280 paketa u kojima su prehrambene namirnice, za ugrožene kategorije stanovništva u BiH, tokom mjeseca ramazana.

Radi se o dvije vrste paketa, i to 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makaroni, grah i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, sol, grah, leća i čaj.

Pomoć će biti raspoređena prema ranije dogovorenim principima, i to 61,5 posto za Federaciju Bosne i Hercegovine, 37,5 posto zaRS i jedan posto za Brčko distrikt BiH.

Nešto ranije, 30. marta donirano je i 50 tona hurmi za Bosnu i Hercegovinu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo