Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Ivana Marić: Neću izaći večeras na proteste ispred zgrade OHR-a

Nemojte propustiti

– Više vjerujem u njihovu dobronamjernost, jer su domaći političari pokazali koliko su im građani i njihova prava nebitni – napisala je Ivana Marić na Facebooku.

Ispred zgrade OHR-a večeras u 19 sati su zakazani mirni protesti povodom najavljene odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi s izmjenama Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Neću izaći na proteste jer su OHR, Schmidt i administracije Njemačke, SAD, UK i drugih država, koje stoje iza ove odluke, uradila više za BiH i njene građane, nego svi ovi aktuelni političari zajedno. Više vjerujem u njihovu dobronamjernost, jer su domaći političari pokazali koliko su im građani i njihova prava nebitni – napisala je Ivana Marić na Facebooku.

– Izaći ću na proteste koje opozicija organizuje protiv korupcije, za sniženje cijena, za smanjenje plata političara, za smanjenje akciza na gorivo, izgradnju auto-puta, za neovisnost pravosuđa, smjenu funkcionera sa lažnim diplomama… Ali oni to nećete organizovati jer nije seksi i jer neće sebi da skaču u usta.

Hoće li tražiti zatvaranje OHR-a jer su ih optužili za fašizam, nacionalizam, islamofobiju, diskriminaciju, legalizaciju etničkog čišćenja? Neće valjda dozvoliti da takvi “neprijatelji” BiH ostanu tu. Zapitajte se zašto to neće uraditi – zaključila je Marić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo