Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Ivana Marić o izjavi Stjepana Kljujića: Sad je jasno zašto ga odavno niko ne pita za mišljenje, šta bi djeca mislila kad čuju da je ovoliki primitivac?!

Nemojte propustiti

Među onima koji su burno reagovali na sinoćnju izjavu Stjepana Kljuića na Face TV-u, a u kojoj je, između ostaloga, ministricu obrazovanja Kantona Sarajevo Naidu Hota Muminović nazvao “zabrađenom”, reagovala je na društvenim mrežama i politička analitičarka Ivana Marić.

– Stjepan Kljuić je ovom izjavom pokazao zašto ga već odavno niko ne pita za mišljenje, jer šta bi djeca mislila kada čuju da je neko, ko se predstavlja Europejcem, ovoliki primitivac – kratko je poručila Marić.

VEZANO: Stjepan Kljuić izjavom šokirao javnost, pokrivenu ministricu opisao kao “zabrađenu”

Podsjetimo, gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, biviši član Predsjedništa RBiH Stjepan Kljuić šokirao je javnost nakon što je iznio niz uvreda na račun ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naide Hote Muminović.

“Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u KS, zabrađena. Šta ona misli, šta misle ona djeca inovjeraca. Ma nemoj… Javna funkcija mora biti takva.” Senad je rekao da svi imaju pravo na izbor i prekinuo gosta. Ovako je Kljuić sa gnušanjem na licu opisao ministricu Muminović Hotu.

Tim povodom danas je reagovala i Vlada Kantona Sarajevo te uputila zvanično saopćenje u kome “osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića”, a na društvenim mrežama oglasio se i premijer Edin Forto, poručivši da “ministrica Naida Hota Muminović ima i uvijek će imati njegovu punu podršku te da će svaka uvreda na račun njenog hidžaba biti uvreda i na njegov račun lično”.

– Neka je sram Stjepana Kljuića koji je sebi dozvolio da jednu čestitu i vrijednu ženu vrijeđa na ovaj način – oštro je reagirao Forto.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tegeltija sa sobom u New York na zasjedanje UN-a vodi čak 10 ljudi!

- Želim čestitati plemenitim građanima BiH koji plaćaju ova putovanja od kojih korist imaju jedino hoteli u Washingtonu i...

Možda vas zanima i ovo