Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Ivana Marić žestoko oplela po Miloradu Dodiku: On bi da određuje za koga ćemo se ženiti i udavati

Nemojte propustiti

Milorad Dodik ima karakteristike totalitarnih vođa, koji se ne mogu pomiriti sa demokratijom, a neke njegove reakcije su primitivne i nisu u skladu sa vijekom u kojem živimo.

Ovim je riječima politička analitičarka Ivana Marić opisala uvrede koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD izrekao na račun članice Centralne izborne komisije Vanje Bjelice Prutina.

Podsjećamo, Dodik je prije nekoliko dana izjavio da Bjelica Prutina ne može biti predstavnica srpskog naroda u CIK-u, jer je bila udata za Bošnjaka i zadržala je njegovo prezime.

– Dodik je navikao da ima pod kontrolom mnogo toga, a kad izgubi nešto od toga, on ne može kontrolisati svoj bijes. On ima karakteristike totalitarnih vođa, koji se ne mogu pomiriti sa demokratijom. Vidimo da ne može da se pomiri ni sa tim da ljudi imaju pravo da se žene i udaju za koga hoće i da biraju prezime koje nose, već bi volio da on sve to određuje – rekla je Ivana Marić za BN televiziju.

Ona je podsjetila da su “mnogi pričali” da je raniji saziv CIK-a bio pod kontrolom Dodika i Čovića i da sada vidimo koliko oni pate, što su tu kontrolu izgubili, pa ne prezaju ni od čega, čak ni od petljanja u privatni život članova CIK-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministrica Gudeljević u Parizu sudjelovala na sastanku na visokoj razini o transformaciji obrazovanja

U sjedištu UNESCO-a u Parizu 29. i 30. juna 2022.godine održan je Predsamit o transformaciji obrazovanja na visokoj razini...

Možda vas zanima i ovo