Subota, 4 prosinca, 2021

Ivani Marić se ne sviđa potez Željka Komšića: “Čovjek zvani populizam”

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prekinuo je intervju za srbijansku državnu novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar kazao da se ne slaže sa odlukom Međunarodnog suda pravde da je u Srebrenici bio genocid.

Novinar je tokom intervjua rekao kako se neće složiti sa konstatacijom da je bio genocid i da njegov stav nije bitan. Komšić je kazao da je bitan stav i upitao ga je zašto se ne slaže…

“Da je strašan zločin počinje?”, rekao je novinar Tanjuga.

“To je genocid. Tako piše u presudama Međunarodnog suda. Genocid, nije strašan zločin. Strašni zločini su neki drugi”, istakao je predsjedavajući državnog predsjedništva.

“To je vaš stav”, dodao je novinar.

“To nije moj stav. Tako piše u presudama”, zaključio je Željko Komšić.

“Sa čime ste saglasni?”, pitao je novinar. Na šta mu je Komšić odgovorio protupitanjem: “A vi niste?”

“Ja nisam saglasan s tim”, kazao je novinar Tanjuga.

Komšić mu je nakon te konstatacije rekao da će onda morati uraditi intervju s nekim drugim.

Na reakciju predsjedavajućeg Komšića je reagovala i politička analitičarka Ivana Marić koja je, između ostalog, na svom Facebook profilu napisala da bi Komšićev potez bio vrijedan hvale “da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid”.

U nastavku prenosimo cijelu objavu Ivane Marić:

“Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar Tanjuga negirao genocid.

To bi bio hvale vrijedan gest da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid, a on je ipak pristao na intervju.

To bi bio hvale vrijedan gest da se on nakon toga ne vraća u Predsjedništvo BiH gdje sjedi s Dodikom, negatorom genocida, s njim pije rakiju i dozvoli mu da orgija s harmonikom u zgradi Predsjedništva BiH.

To bi bio hvale vrijedan gest da zastupnici njegove stranke nisu glasali za ministre i direktore iz SNSD-a, koji isto negiraju genocid.

Čovjek zvani populizam, to je jedino što ga i drži na vlasti sve ove godine”, napisala je Marić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo