Petak, 22 listopada, 2021

Ivanić: Svi ovdje postali su robovi ranijih stavova

Nemojte propustiti

ivanic mladen

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider PDP-a, u intervjuu za „Dnevni avaz” otkriva da je Predsjedništvo usaglasilo odluku o donaciji municije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država (IS) te da je na nadležnim institucijama da je realiziraju.

Ivanić očekuje da će koalicioni partneri za formiranje vlasti u FBiH tokom vikenda riješiti novonastale probleme te poručuje da jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH ne bi trebalo ugroziti cjelokupan proces i odraziti se na formiranje Vijeća ministara.

Upitan za komentar najnovijih sporenja koalicionih partnera za formiranje vlasti u FBiH – SDA, HDZ-a i DF-a – zbog pozicija u Vladi FBiH, kazao je da se nada da će se oni ovog vikenda dogovoriti i da će Vlada FBiH ubrzo biti formirana.

– Drugo, ako se ne dogovore, i pošto je za Vijeće ministara sve dogovoreno, ne vidim nijedan razlog da se tu bilo šta promijeni. Nadam se da jedno ministarsko mjesto manje ili više u Vladi FBiH neće biti nikome toliko važno da ugrozi cijeli proces formiranja vlasti. Imam osjećaj da su ovdje svi postali robovi stavova koje su iznijeli i zbog toga imaju sve manje prostora za logične kompromise – rekao je Ivanić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo