Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Ivica Dačić: “Ne mogu da kažu da je Republika Srpska stvorena genocidom, da je stavljena tačka na njenu državnost…”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

“Jasno je da su nezadovoljni jer general Mladić nije presuđen za genocid u još šest opština, jer ne mogu da kažu da je Republika Srpska stvorena genocidom, da je stavljena tačka na njenu državnost i da ne mogu da se otcijepe”, rekao je Dačić.

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio ja da su najave Kosova da će tužiti Srbiju za genocid “smiješne” i poručio da su “Srbi dva put u prošlom vijeku doživjeli genocid, a veliko etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”.

“Da su imali pravnog osnova, oni bi to pitanje odavno pokrenuli”, rekao je Dačić.

Dačić je kazao da su pred Srbijom teški dani jer postoji “kondenzovan pritisak” sa različitih strana, koji je “otvoreno počeo na posljednjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN”.

“Oni su pokušali da ponize Srbiju. Jasno je da su nezadovoljni jer general Mladić nije presuđen za genocid u još šest opština, jer ne mogu da kažu da je Republika Srpska stvorena genocidom, da je stavljena tačka na njenu državnost i da ne mogu da se otcijepe”, rekao je Dačić.

Međunarodni mehanizam za krivične sudove izrekao je drugostepenu presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Ratku Mladiću, nekadašnjem generalu Vojske Republike Srpske za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Uz suprotno mišljenje sudije Nyambe, potvrđena je prvostpena doživotna kazna zatvora, a Mladić će ostati u pritvoru do određivanje zemlje u kojoj će služiti kaznu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo