Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Ivica Dačić o bh. entitetu: Republika Srpska je vrhovni državni interes Srbije

Autor:Klix

Nemojte propustiti

– Ako se zalažemo za poštovanje Dejtonskog sporazuma, mi se ne miješamo u unutrašnje stvari u BiH – rekao je Dačić.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Republiku Srpsku smatra vrhovnim nacionalnim državnim interesom srpskog naroda i Srbije, odnosno njenim vitalnim interesom, žilom kucavicom.

“Ako turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan može da kaže da je Sarajevo žila kucavica Turske, ne znam zašto bi se neko ustručavao da kaže da je Banja Luka i Republika Srpska vitalni nacionalni državni interes”, rekao je Dačić za ATV.

Upravo se čita:  Dramatična situacija na Kosovu: Pripadnici KFOR-a bacaju šok bombe u Zvečanu, mediji javljaju da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja

Dačić je istakao da nije interes da se rastura BiH ili da se otcijepi Republika Srpska, nego da govori o opstanku Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

“Dejtonski sporazum nije izmislila Srbija, nego SAD. Mi smo garant, apsolutno smo protiv revizije tog sporazuma i zato je opstanak Republike Srpske i njen razvoj vitalni interes srpskog naroda. Tu nemam nikakve dileme”, naglasio je Dačić.

Upravo se čita:  KFOR poručio Srbima na Kosovu: Raziđite se ili ćemo vas ukloniti

Dačić je upitao Željka Komšića, kog je nazvao “bošnjačko-hrvatskim” članom Predsedništva BiH, zbog čega se zalaže za priznanje Kosova i po kom to principu, ako se zna da ono nikada nije bilo republika u Jugoslaviji.

“Ako se zalažemo za poštovanje Dejtonskog sporazuma, mi se ne miješamo u unutrašnje stvari u BiH”, rekao je Dačić.

Upravo se čita:  Bosanac u vozilu srpskih registarskih oznaka kroz Hrvatsku krijumčario turske migranate

Dačić je istaknuo da bi na eventualnu posjetu Komšića Kosovu odgovorio posjetom Republici Srpskoj, koja je međunarodno priznata.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo