Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Ivo Bradvica za otpremninu dobio 161.024 KM!

Nemojte propustiti

news-2014-March-ivo_bradvica_590209379
Ivo Bradvica

Finansijska policija FBiH još uvijek nije okončala provjere u mostarskom gigantu „Aluminiju“, ali su u dosadašnjem dijelu istrage došli do izuzetno zanimljivih informacija, koje će zasigurno rezultirati krivičnim prijava, saznaje bh. novinska agencija Patria iz izvora bliskih Finansijskoj policiji.

Radnici „Aluminija“ pod pritiskom uprave štrajkuju tvrdeći da su zapali u gubitke zbog previsoke cijene struje. Oni traže od Vlade FBiH da subvencionira cijenu struje koju „Elektroprivreda HZHB“ prodaje Aluminiju.

No, kako saznaje NAP, iako je „Aluminij“ pred izdisajem, pojedini bivši i sadašnji čelni ljudi ovog preduzeća uživali su sve blagodati tih pozicija.

Tako je nalazom finansijske policije otkriveno da je bivši direktor mostarskog „Aluminija“ Ivo Bradvica u 2013. godini samo za plaće uzeo 137.196 KM, dok mu je na ruke u vidu otpremnine isplaćeno čak 161.024 KM!

Izvršni direktor Željko Boras na osnovu plaća naplatio je u istoj godini 103.985 KM. I Mladen Galić jedan od direktora „Aluminija“ naplatio je za 2013. godinu 96.340 KM po osnovu plaća, dok je po osnovu otpremnine uzeo 113.072 KM.

– Nakon što bude završen rad Finansijske policije zasigurno će mnogi morati odgovarati za svoj nedomaćinski rad u ovoj kompaniji – kazao je naš izvor.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo