Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Ivo Josipović ispred Predsjedništva BiH dočekan uz vojne počasti

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović doputovao je dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

josipovic-bihPredsjednik Josipović je uz vojne počasti i izvođenje himni dviju država svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Kako je najavljeno, u Predsjedništvu BiH razgovarat će se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, s osvrtom na dobre i loše strane u ovoj oblasti nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU.

Tokom drugog dana posjete, Josipović će posjetiti Brško Distrikt, te obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora 5C i razgovarati sa čelnicima Brčko Distrikta. U poslijepodnevnim satima u utorak hrvatski predsjednik posjetit će Tuzlu i razgovarati sa čelnicima općine Tuzla i kantona Tuzla, kao i s predstavnicima Hrvata u Tuzlanskom Kantonu. Također će obići budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja te upaliti svijeću ispred spomen-ploče postavljene u sjećanje na 71 mladog čovjeka poginulih u Tuzli 1995. godine na Trgu prekinute mladosti – Kapiji.

Na kraju posjete BiH, predsjednik Josipović prisustvovat će potpisivanju sporazuma o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Zagrebu.

josipovic-bih3 josipovic-bih2

(Bh-index, Foto: Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo