Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Iz Amabasade SAD se oglasili nakon što su HDZ i SNSD oborili ključne evropske reforme

Nemojte propustiti

Usvajanje Zakona o sprečavanju interesa u institucijama BiH jedan od 14 prioriteta koje je potrebno ispuniti da bi dobili kandidatski status za Evropsku uniju.

Iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini saopćeno je da neke političke partije u BiH nisu iskrene u svom zalaganju za evropski put zemlje.

“SAD pozdravljaju koordiniranu akciju političkih partija da ostvare EU kandidatski status”, navodi se.

Upravo se čita:  Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović o izricanju presude Stanišiću i Simatoviću: Važan dan za Bosnu i Hercegovinu, regiju, Evropu i svijet

Iz Ambasade naglašavaju “da političke stranke koje pozivaju na ubrzano članstvo istog dana kada su oborili ključne evropske reforme nisu iskrene i nisu ozbiljne u pogledu poboljšanja života ljudi za koje tvrde da ih predstavljaju”.

Podsjećamo, jučer Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije potvrdio Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH. Protiv usvajanja su glasali delegati iz SNSD-a i HDZ-a.

Upravo se čita:  Enes Karić imenovan za direktora DKPT-a

Usvajanje Zakona o sprečavanju interesa u institucijama BiH jedan od 14 prioriteta koje je potrebno ispuniti da bi dobili kandidatski status za Evropsku uniju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo