Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

Nemojte propustiti

– Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života građana BiH, ali uspješne institucije hoće – kaže iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Iz Ambasade SAD prokomentirali su za portal “Avaza” novu izjavu Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH da će “organizirati vojsku RS”

– Sjedinjene Američke Države ostaju privržene miru i sigurnosti u BiH, kao i nastavku našeg profesionalnog, pozitivnog i produktivnog rada sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine koje ponosno služe svim građanima BiH. Formiranje i uspjeh OSBiH važno su postignuće za BiH. Oružane snage brinu o sigurnosti građana BiH i cijenjene su kao snage koje daju doprinos globalnoj sigurnosti. Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života građana BiH, ali uspješne institucije hoće – kaže iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Dodik je jučer na Jahorini poručio:

– Mi samo želimo ono što je naše pravo. Mi imamo pravo na vojsku Republike Srpske i mi ćemo to organizovati. Kako će se oni organizovati – to je njihov problem”, kazao je, između ostalog, Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Veliki broj zaraženih: Zvaničnici u Njemačkoj savjetuju građanima da ne putuju za Božić

Odlazeća kancelarka Angela Merkel uputila je u subotu posljednji apel Nijemcima da se vakcinišu. Novi ministar transporta Njemačke savjetuje ljudima...

Možda vas zanima i ovo