Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Iz Ambasade SAD o pismu Muriza Memića

Nemojte propustiti

Iz Ambasade SAD u BiH kratko su komentarisali pismo koje je Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, uputio Ericu Nelsonu, ambasadoru SAD u BiH.

– Politika Vlade Sjedinjenih Američkih Država je da ne komentariše istrage koje su u toku – kratko su za „Avaz“ kazali iz Ambasade SAD u BiH.

Podsjećamo, Muriz Memić je u pismu naveo da se on i njegova porodica pet godina grčevito, ali časno i pošteno bore za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva njegovog sina Dženana Memića.

– Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv 45 lica (tužilaca, policajaca, doktora itd.) i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana.

Od početka istrage Tužilaštva BiH, zbog organiziranog kriminala u vezi sa ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon hapšenja pripadnika policije MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić se vrši ogroman pritisak. Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima – stoji u pismu.

Memić je zamolio Nelsona da poduzme sve što je u njegovoj nadležnosti „kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca!“

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo