Srijeda, 27 siječnja, 2021

Iz „Avaza“ poručuju: Nemamo nikakve veze sa aferom „Eurohaus“

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Povodom dezinformacija objavljenih na web portalu „Slobodna Bosna“ 10.12.2020. godine, da kompanija „Avaz“ d.o.o. navodno ima vlasničke veze sa nezakonitim poslovanjem brokerske kuće „Eurohaus Invest“ i njenim stvarnim vlasnicima, kompanija putem advokata obavještava javnost o sljedećem:

Istina je potpuno drugačija od onoga što je objavio portal „Slobodna Bosna“ i sve činjenice su lako provjerljive u Općinskom sudu u Sarajevu. „Eurohaus Invest“ d.o.o. Sarajevo, kao drštvo za upravljanje fondovima, osnovano je 2007. godine, sa udjelom „Avaza“ d.o.o. (po zastupanju direktora Bajre Šabana), od 20% ili 200.000,00 KM. (Općinski Sud u Sarajevu, Rješenje o registraciji, broj: 065-0-Reg-07-003614 od 31.12.2007. godine).

Zbog lošeg poslovanja tog društva i zaključka da su u pitanju biznisi kojima se „Avaz“ d.o.o. ne želi baviti, kompanija je još prije deset godina, odnosno 22.11.2010. godine, istupila iz „Eurohaus Investa“ i ustupila svoj osnivački udio za 86.138,00 KM, te je tako ostvaren gubitak od ulaganja u iznosu od 113.862,00 KM.

Ovu pravnu promjenu i ispis iz suvlasništva verificirao je i Općinski Sud u Sarajevu, kroz Rješenje o registraciji broj: 065-0-Reg-11-00715.

Iz ovoga je potpuno jasno da kompanija „Avaz“ nema nikakve veze sa kasnijim poslovanjem brokerske kuće „Eurohaus Invest“.

Uostalom, niko nikada iz kompanije „Avaz“ nije dao izjavu, čak ni u svojstvu svjedoka, u višegodišnjoj i vrlo temeljitoj istrazi o kasnijem poslovanju kompanije „Eurohaus Invest“, što dovoljno govori o zlonamjernosti dezinformacija koje plasira stranački portal „Slobodna Bosna“. Iz tog razloga, advokati kompanije poduzet će pravne radnje protiv onih koji su pokušali da nanesu poslovnu štetu kompaniji „Avaz“ d.o.o., saopštili su iz ove kompanije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo