Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Iz Elektroprivrede BiH imaju dobru vijest za poslodavce, tiče se cijene struje u nardnoj godini

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Globalna ekonomska kriza prouzrokovana agresijom Rusije na Ukrajinu za posljedicu, između ostalog, ima i negativan efekat za cijene energenata

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine zatražilo je od Vlade FBiH da u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH što prije donese odluku kojom se rast cijena električne energije za privredna društva ograničava na 20 posto za 2023. godinu.

Globalna ekonomska kriza prouzrokovana agresijom Rusije na Ukrajinu za posljedicu, između ostalog, ima i negativan efekat za cijene energenata, gasa i električne energije.

Ipak, sudeći prema informacijama iz Elektroprivrede BiH, struja će poskupjeti za ranije dogovorenih 20 posto tako da neće biti šokova za poslodavce koji se raspituju da li im prijeti i veće povećanje cijena električne energije.

– Izmjena Zakona o električnoj energiji u članu 16a sa kraja prošle godine definisala je nivo cijena na tržišnom snabdijevanju u FBiH. To je maksimalno povećanje za 20 posto, a Vlada FBiH mora donijeti samo formalnu odluku. Očekujemo odluku – kazao je za Faktor Admir Andelija, direktor EPBiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo