Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Iz HRS-a se obratili sarajevskoj, bosanskoj i probosanskoj javnosti: Nisu krive Ćavar i Baralija što je izabran Kordić, već mi – nama prijetite

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadajte vijećnice Naše stranke u g.v. Mostara, nego HRS – poručuju iz ove stranke

Hrvatska republikanska stranka (HRS) oglasila se sinoć saopštenjem nakon izbora Marija Kordića za gradonačelnika Mostara. U saopćenju navode da nisu Boška Ćavar i Irma Baralija “krive” što je izabran Kordić, nego oni, odnosno HRS.

“Ovim putem poručujemo sveopćoj „bosanskoj“ javnosti da nisu gđa Boška Ćavar i Irma Baralija „krive“ što je izabran Mario Kordić za gradonačelnika Mostara, nego HRS. Bez glasova HRS-a Kordić ne bi bio gradonačelnik Mostara.

Umjesto napada na njih, koje od početka govore kako one podržavaju isključivo kandidate BH Bloka, neka se zahvale cijeloj plejadi likova zbog kojih je HRS sjeo za stol sa g. Mariom Kordićem.

Prema tome, poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadajte vijećnice Naše stranke u g.v. Mostara, nego HRS.

Umjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara. Kao da on vlada apsolutistički i samostalno, kao da nema gradskog vijeća iznad njega.

Možda vam je ta kultura straha nekada prolazila i prolazi na višim razinama, jer do sada tu caruje HDZ, no u gradskom vijeću Mostara, a nakon 2022. i na višim razinama, neće vam više prolaziti. Tu sada sjede i vijećnici HRS-a. Nama ne trebaju šaptači iz središnice na sjednicama, nisu nam potrebne pauze kako bi se konzultirali sa „višim razinama“, nije nam potrebna trgovina sa vječnim koalicijskim partnerima.

Isključivi „krivac“ što je izabran Kordić su baš ti vijećnici.

Dr. Kordić može možda biti sretan što je postao gradonačelnik, HDZ možda može slaviti uspjeh s licemjernim vatrometom, ali budite uvjereni da će im već sa prvom sljedećom sjednicom prisjesti i sreća i vatromet. Tri HRS-ova vijećnika će im to priuštiti.

Ostavite gđu Bošku Ćavar i Irmu Baraliju na miru. One su ostale dosljedne onome što su govorile i prije izbora, da će glasovati samo za kandidate BH Bloka. Tri HRS-ova vijećnika su „kriva“ za izbor gradonačelnika i bez naših ruku nikada ne bi bio izabran.

Prema tome, ako nekoga namjeravate napadati i nekome prijetiti, prijetite nama!”, nevedeno je u saopćenju HRS-a.

HRS JE KRIV, NE GĐA BOŠKA ĆAVAR I IRMA BARALIJA

Ovim putem poručujemo sveopćoj „bosanskoj“ javnosti da nisu gđa Boška…

Posted by Hrvatska republikanska stranka on Monday, 15 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo