Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Iz SDP-a tvrde da su Izetbegović i Dodik pripremili novi lažni sukob

Nemojte propustiti

Povodom novog pokušaja sluđivanja građana u predizbornoj godini smišljenog u kuhinji SDA, želimo jasno saopštiti da SDP nema namjeru davati legitimitet promašenoj politici i izazivanju tenzija, kako bi dvojac Izetbegović – Dodik nastavio sa svojim lažnim sukobima.

Enes Suljkanović iz SDP BiH neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS, koji se podnosi na ovakav način, jer to nije ništa drugo nego predizborni trik SDA, smišljen sa ciljem da se pred izbore ne priča o promašene četiri godine vladavine SDA i SNSD.

Pozivamo SDA da zahtjev zajedno podnesemo nakon izbora, ili da to odmah uradi Bakir Izetbegović, umjesto što se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

Ako želi svoju i kampanju posrnule SDA graditi na lažnom patriotizmu, strahu i sukobima neka sam preuzme odgovornost za sve ono što će takva politika prouzrokovati.

Ako u SDA zaista žele da se bore za BiH onda ih pozivamo da prestanu sa blokiranjem sjednice Parlamenta FBiH na kojoj bi se razmatrao prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, kojeg su predložili SDP i DF.

Usvajanjem ovog zakona zaštitio bi se demokratski poredak u BiH i spriječila mostarizacija cijele BiH. Neka SDA na ovom primjeru pokaže da između interesa građana i interesa svog strateškog partnera HDZ i Dragana Čovića bira građane, a ne interes Čovića i HDZ.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo