Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Iz Ski-kluba Bjelašnica odgovorili na pismo unuke Alije Izetbegovića: “Nije tačno”

Nemojte propustiti

Danas su se oglasili iz ski-kluba Bjelašnica, s namjerom da, kako su napisali u saopćenju koje potpisuje dr. spec. Malik Hadžimešić, demantuju navode pisma unuke rahmetli Alije Izetbegovića.

Unuka prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića Selma Gičević poslala je jučer otvoreno pismo Maliku Hadžimešiću, predsjedniku ski-kluba Bjelašnica, organizatoru takmičenja Srebrna lisica koje je proteklog vikenda održano na ovoj planini.

Kako je navela, povod za to je bilo “javno vrijeđanje porodice Alije Izetbegovića putem razglasa tokom takmičenja”.

Kako je napisala, navodno je voditelj programa, čiji glas se čuo putem razglasa u dolini “Babin Do”, izgovorio sljedeće:

“Takmičenje se zove Srebrna lisica, a ne Srebrena malina; da ne bude zabune, molim vas… rado bismo mi primili donaciju i od Srebrene maline… Ah, ti Izetbegovići…a Malina, nisu nam ni ponudili…. kažu, jedna mala familija… jedna, al’ aha… jedna od njih pet je danas tu… hej, jedna od tih pet porodica! Šta bismo tek da ih je više?”

Danas su se oglasili iz ski-kluba Bjelašnica, s namjerom da, kako su napisali u saopćenju koje potpisuje dr. spec. Malik Hadžimešić, demantuju navode pisma. Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

“Skijaški KUP Srebrna lisica je jedna od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koji se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imao, niti će imati notu bilo kakvog poziva na hajku i širenja govora mržnje.

Želimo naglasiti da voditelj, koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika Kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora. Srebrena malina je spomenuta iz publike kao doskočica u kontekstu sponzorstva, na što je voditelj odgovorio: ‘Ovaj put to nije Srebrena malina ali jesu…’, te su nabrojana imena naših prijatelja.

Cilj Ski Kluba Bjelašnica je isključivo i samo promocija sporta i zdravog života, te izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu”, navodi se u saopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Još jedna nagodba u predmetu ‘Zadruga’, oduzeto pola miliona maraka

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba firmi “G-Call Centar” i “Best&Team” vršio nezakonite uplate na račun agencija...

Možda vas zanima i ovo