Subota, 1 travnja, 2023

Iza rešetaka osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa

Nemojte propustiti

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMW X5.

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva osumnjičenima za krađu skupocjenog mercedesa u Zagrebu koji je pronađen u Laktašima, pišu Nezavisne novine.

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je pritvor zbog sumnje da su počininili krivično teška krađa, a može trajati do 8. aprila 2023. godine do 20.40 časova.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni su da su između 11. i 19. februara ove godine, u Zagrebu ukrali mercedesa – benz AMG GTR, kabriolet, bijele boje, sa kojim su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli državnu granicu BiH.

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMW X5.

Rijetki primjerak mercedesa, čija se vrijednost procjenjuje na više od 200.000 eura, ukraden je u februaru u Hrvatskoj iz garaže 81-ogodišnjaka. Policija je istragom došla do saznanja da je automobil završio u Boškovićima gdje su i uhapšeni osumnjičeni.

Obojica su od ranije poznati policiji po krađama luksuznih vozila, a pomenuti model mercedesa proizveden je u samo 750 primjeraka i specifičnog je izgleda.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo