Nedjelja, 21 travnja, 2024

Iza rešetaka osumnjičeni za krađu skupocjenog mercedesa

Preporučeno

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMW X5.

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Ćosi (54) iz Banjaluke i Aleksandru Mariću (46) iz Pelagićeva osumnjičenima za krađu skupocjenog mercedesa u Zagrebu koji je pronađen u Laktašima, pišu Nezavisne novine.

Upravo se čita:  Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je pritvor zbog sumnje da su počininili krivično teška krađa, a može trajati do 8. aprila 2023. godine do 20.40 časova.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni su da su između 11. i 19. februara ove godine, u Zagrebu ukrali mercedesa – benz AMG GTR, kabriolet, bijele boje, sa kojim su uz upotrebu nepripadajući registarskih oznaka u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video nadzora, kao i mjera granične kontrole prešli državnu granicu BiH.

Upravo se čita:  Putnici u nevjerici posmatrali dramu pri povratku iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu: Vozač autobusa se potukao sa putnikom zbog pasoša

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a osim ukradenog mercedesa od osumnjičenog dvojca, inače poznatih kradljivaca vozila, oduzet je i BMW X5.

Rijetki primjerak mercedesa, čija se vrijednost procjenjuje na više od 200.000 eura, ukraden je u februaru u Hrvatskoj iz garaže 81-ogodišnjaka. Policija je istragom došla do saznanja da je automobil završio u Boškovićima gdje su i uhapšeni osumnjičeni.

Upravo se čita:  Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Obojica su od ranije poznati policiji po krađama luksuznih vozila, a pomenuti model mercedesa proizveden je u samo 750 primjeraka i specifičnog je izgleda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas